Arkopharma

Arkopharma – A gyártó

Az Arkopharma Laboratoires alapítási éve 1980. Alapítója Max Rombi állatorvos volt. A név választás egyik fő szempontja állítólag az volt, hogy lehetőleg az abc elején szerepeljen bármely céges névsorban…

A vállalat főhadiszállása a francia riviérához közeli, Nizza környéki Carros.

Arkopharma idejekorán felismerte egy új kor eljövetelét a gyógyászatban. Ez azzal köszöntött be, hogy megnőtt az átlag életkor, ezzel a népesség, így többek igényelnek gyógyászati szereket egészségük fenntartására, de kevesebb lett a szabadidő, így nőtt az öngyógyszerezés, orvos nélküli gyógyszer beszerzés mértéke. Nem utolsó sorban pedig megvalósult a természetes alapú szerek reneszánsza.

Így az Arkopharma természetes alapú, betegséget megelőző és egészségfenntartó, növényi alapú gyógyszereket és gyógyhatású készítményeket, étrend-kiegészítőket és kozmetikumokat fejleszt és gyárt.

A cég mindenkori tulajdonosa és felelős szakmai irányítói fontosnak tartják, hogy készítményeik tudományos háttere, hatásuk klinikai bizonyítottsága megfeleljen a kor követelményeinek, másrészt ezek a készítmények gyógyszer minőségűek legyenek.

Néhány adat a cégről:

Arkopharmát 1996-ban vezették be a párizsi tőzsdére.
Alkalmazottainak száma 1500.
Éves eladásai 200 millió EUR fölöttiek, ebből 48 % megy exportra, ez utóbbinak a 80 %-a Európába.
Leányvállalatai vannak Ausztráliában, Belgiumban, az Egyesült Államokban, Görögországban, Hollandiában, Írországban, Nagy-Britanniában, Spanyolországban és Svájcban.
Ezenkívül 60 országban van helyi kereskedelmi partnerük, így Magyarországon a Cremum Pharma Kft.
Orvoslátogatóinak, illetve kereskedelmi képviselőinek száma Franciaországban 170, külföldi vállalatainál 260.
1400 termékforgalmazási engedély birtokosa a világon.
A vállalat minőségbiztosító munkatársainak száma 55. A minőségbiztosítás ISO 22 000 szerint történik.
A vállalatban jelentős intellektuális és piaci értéket képez egyik alkalmazott technológiája, a fagyasztva őrlés. Ezen technológia alkalmazásával készülnek a tisztán növényi eredetű hatóanyagokat tartalmazó készítményeik, például az Arkokapszulák.

Az Arkopharma készítményei a megelőzés és a terápia számos területén vannak jelen. Ilyen az urológia, az ízületi panaszok, fogyasztás, alvás zavarok, gyengeség, légzőszervi panaszok, és immunzavarok.

A vállalat folyamatos fejlesztéseinek célja minél több ismert és újonnan felfedezett gyógynövény hasznosítása az emberi életminőség javítására és az élettartam növelésére a korszerű tudomány eszközeivel.

Kizárólagos forgalmazó:
Cremum Pharma Kft.
2030 Érd, Kutyavári út. 34.
Tel/fax.: 06-23-631-655
pharma@cremum.hu
www.arkocaps.hu

FITOTERÁPIA | GYÓGYTEA HELYETT? | FAGYASZTVA ŐRÖLVE | ARKOPHARMA