ARKOPHARMA LABORATORIES
Arkofluids® BIO
INNOVÁCIÓ: ULTRAkoncentrátum

Kutatás, környezetbarát eljárás, innováció … Több mint 40 éve az Arkopharma Laboratories folyamatosan új technológiákon dolgozik fejlődés érdekében.

ULTRAextract® innováció: egyedülálló hatóanyagkivonási folyamat a fitoterápiában

A legjobb minőségre való törekvése arra késztette az Arkopharma Laboratories-t, hogy egyesítse erőit a vezető fitoterápiás szakemberekkel, így közös munkába kezdett az Avignoni Egyetemen a természetes termékek ökológiai kivonatolásával foglalkozó kutatóközponttal.

Avignoni Egyetem

A növénykitermelés területén világszerte elismert központ kutatóival együtt az Arkopharma Laboratories kutatási projektbe kezdett, mely projekt célja a növényekben található aktív összetevők maximális kivonásának lehetővé tétele volt, folyékony formában, szintetikus oldószer használata nélkül.

A kutatás eredménye az ULTRAextract® növényi hatóanyagkivonási technológia.

Arkofluids® ULTRAextract®: innovatív eljárás a növények belsejéből történő hatóanyag kivonására

Az ULTRAextract® növényi hatóanyagkivonási technológia az új Arkofluids® termékcsalád alapja.

Ez a jelentős innováció egy új, ultrahanggal támogatott növényi hatóanyagkivonási eljáráson alapul, amelynek hatóanyagai a növény belsejéből származnak.

Ultrahangos technológia

Ez egy különösen hatékony technológia:

A növényeket először gondosan kiválasztják, majd az ULTRAextract® számára tervezett kivonatoló tartályokba merítik, amelyekben nagyon pontosan kalibrált ultrahangos impulzusoknak vannak kitéve, hogy megőrizzék a növények aktív összetevőinek teljességét.

Az ultrahang létrehozza a vízben az úgynevezett kavitációs buborékokat. Ezek olyan mikroszkopikus buborékok, amelyek nagy sebességgel képződnek, és amelyek a növények körül koncentrálódnak.

A buborékok szétrobbanása révén nagy mennyiségű energia szabadul fel, vízsugarakat létrehozva, amelyek nagy sebességgel száguldanak a növény felé. Ez a jelenség meggyengíti a növényi sejtszerkezetet, és lehetővé teszi az aktív összetevők kivonását a növények belsejéből.

Az ultranhangos erózió példája egy növényi hajtás felületén:
Ultrahangos erózió 1
Növényi hajtás
Ultrahangos erózió 2
Kavitációs buborékok kialakulása
Ultrahangos erózió 3
A kavitációs buborékok szétrobbanása, vízsugarak keletkezése
Ultrahangos erózió 4

A hajtás eróziója, a hatóanyagok felszabadulása

ULTRAextract® növényi hatóanyagkivonás

A folyamat egyedülálló és teljesen innovatív a fitoterápia területén, garantálja a növényekből kivont természetes aktív összetevők mennyiségének jelentős növekedését.

Arkofluids® ULTRAextract®: innovatív eljárás a növények belsejéből történő hatóanyag kivonására

Az hatóanyagkivonási technológia teljesítményének szemléltetésére az Arkopharma Laboratories összehasonlította az új ULTRAextract® eljárást és a korábban alkalmazott hagyományos eljárást. A kivonatolás hatékonysága átlagosan 73% -kal javult.

Arkofluides innováció
Arkofluides innováció
Arkofluides innováció

Az Arkopharma Laboratories elemezte az ULTRAextract® eljárás alkalmazásával nyert hatóanyagok mennyiségét is.

Az alábbi kromatogramok igazolják az új ULTRAextract® eljárás hatékonyságát. Látható, hogy az Arkofluids® Könnyű lábak termékben a varázsmogyoróból kinyert quercetin flavonoid koncentrációja 3,5-szörösére nőtt. Az Arkofluids® máj méregtelenítőben lévő rozmaringból származó rozmarinsav koncentrációja 5-szörösére nőtt a régi extrahálási eljáráshoz képest.

Quercetin hatóanyagkivonás
Rozmaringsav hatóanyag-kivonás

Arkofluids® ULTRAextract®: innovatív eljárás a növények belsejéből történő hatóanyag kivonására

Eco ikon

Hatékonyságán túl az ULTRAextract® hatóanyagkivonás ökológiai jellegű, így „zöldebb” kitermelésről beszélhetünk: a növények az ökológiai gazdálkodásból származnak, a kivonatolást tiszta vízben és alacsony hőmérsékleten végezik a hatóanyagok teljességének megőrzése érdekében. A termelési ciklus végén az kivonatolás után megmaradt növényi anyagot felhasználják minőségi komposzt előállításához – így biztosítva a természet körforgását.

1/3 ikon

Végül, az ULTRAextract® teljesítményének és a hatóanyag-koncentrációnak köszönhetően sikerült csökkenteni a csomagolóanyagot egyharmaddal, ami évi 196 tonna karton és üveg megtakarítást jelent. Ez tükrözi az Arkofluids® értékeit, amely egyaránt természetközeli és tiszteletben tartja a természetet.

Támogassa szervezetét az Arkofluids termékekkel!

Az Arkofluids® egy Franciaországban gyártott BIO termékcsalád, amely garantáltan mentes a színezékektől, szintetikus ízesítőktől, alkoholtól és édesítőszerektől.