ARKOPHARMA LABORATORIES
Arkocaps® Totum

Küldetésének megfelelően az Arkopharma Laboratories két, egymást kiegészítő természetes eljárást fejlesztett ki, amelyek az élő szervezet élettanát – a teljesség, a dinamika és az interakciók alapvető fogalmaira alapozva – a gyógynövények használatához szövik: a TOTUM Integrált és a TOTUM kivonatot.

Ezt a két megoldást használja az Arkopharma a termékeiben, mert hatékonyak, megfelelően igazodnak a test igényeihez és jól tolerálhatók. A TOTUM Integrál és a TOTUM Kivonat tökéletes feltételeket teremt a fitoterápiás kezelések teljes potenciáljának és hatékonyságának kihasználásához.

Mi a Totum?

A növények több száz különböző összetevőből állnak, melyek mindegyikének szerepe van. A jelenlegi tudományos ismeretek megerősítik és bizonyítják, hogy egy növény összetevői együttesen hatásosabbak, mint külön-külön. Ezt a speciális hatásmechanizmust – amely több összetevő tulajdonságait használja egyszerre – aktív szinergiának nevezzük.

Az Arkopharma esetében „a Totum a növény alkotóelemeinek többségének vagy akár egészének összetett, koherens keverékét képezi, melyek szinergiában működnek együtt, úgy, hogy egy másféle, vagy hozzáadott hatást fejtsenek ki, mint az egyes, elkülönített alkotóelemek hatása.”

Hogyan nyerik ki a TOTUM Integrál-t?

Az Arkopharmánál minden növény szigorú kiválasztási folyamaton esik át: fő szempont az igényelt hatásuk és a hatóanyagaik gazdagsága.

A megfelelő növények kiválasztása után tökéletesen érett állapotban betakarítják őket, összhangban az életciklusukkal. Ezután azonnal (alig egy órával a betakarítás után) szárítási eljárást alkalmaznak annak biztosítása érdekében, hogy valamennyi természetes alkotóelemük teljes mértékben megmaradjon.

Miután ezek a szakasz befejeződött, az Arkopharma kriogén őrléssel összetöri a növényeket, ez az eljárás szintén megőrzi a növény alkotóelemeinek teljességét. A kriogén őrlési eljárás (alacsony hőmérsékleten történő őrlés) megőrzi a növény alkotóelemeit, és a kapott por lehetővé teszi az aktív hatóanyagok felszabadulását ugyanúgy, mint a növényi kivonatoknál.

TOTUM kör

TOTUM: Két, egymást kiegészítő megközelítés

Totum Integrál

Más szavakkal: kriogén őrléssel nyert teljes növényi por. Előnye, hogy a természetes növényt a lehető legjobban tükrözi.

A különféle étrend-kiegészítőkhöz való megfeleléshez szigorú növénykiválasztást kell végezni, a növények (időjárási viszonyok, talaj, évszak) gondos ellenőrzése mellett.

Szintén elengedhetetlen, hogy drasztikus szelekciós eljárás és szigorú tesztelés révén teljes mértékben ellenőrizzük a mikrobális szennyeződéseket és a potenciálisan mérgező összetevőket.

Bizonyos szabályozási¹ és / vagy minőségi² követelmények miatt lehetetlenné válhat a TOTUM Integrál használata. Ennek ellensúlyozására az Arkopharma Laboratories néhány termékében bevezette az TOTUM Kivonatot.

Totum Kivonat

A növény fitokémiai spektrumát alkotó elemek túlnyomó többségét tartalmazza.

A növényi beszerzési követelmények kevésbé szigorúak az TOTUM Integrál-ra vonatkozókhoz képest, mivel gyártási folyamata lehetővé teszi a szükséges koncentráció elérését segédanyagok hozzáadásával vagy különféle kivonatok vegyítésével.

Így azonban lehetővé válik:

  • Megállapítani az adott hatóanyag vagy hatóanyag-család pontos mennyiségét;
  • Könnyen teljesíthetővé válnak az egyes anyagok (hatóanyagok, szennyezők, mérgező anyagok) pontos mennyiségére vonatkozó követelmények;
  • Javítani bizonyos érzékeny összetevők stabilitását.
Ezenkívül termékei minőségének garantálása érdekében az Arkopharma a franciaországi referenciáktól függően az ISO 22 000 szabvány vagy a GMP (jó gyártási gyakorlat) követelményeit alkalmazza.

Mi miért a TOTUM Integrált választjuk?

Mivel arra törekszünk, hogy mindig a lehető legközelebb maradjunk a természethez, az Arkopharma Laboratories inkább az TOTUM Integrál-t használja, amikor csak lehetséges.

Ez az eljárás megőrzi a növény alkotóelemeinek teljességét, ami a leghatékonyabb aktív szinergiát eredményezi. Azokban az esetekben, amikor ez nem lehetséges, a TOTUM Kivonatot kell használni.

Páratlan mennyiségű hatóanyagot tartalmaz

A Totum Integrál olyan aktív hatóanyagok kombinációját kínálja, amelyek harmonikusan működnek együtt, hogy egy másféle, vagy hozzáadott hatást fejtsenek ki, mint az egyes, elkülönített alkotóelemek hatása.

Aktív szinergia, amely mélyen gyökerező és tartós

Összefoglalva, a növény alkotóelemei sokkal hatékonyabbak, mintha külön-külön lennének. Ez az aktív szinergia, amely a növény alkotóelemeinek kombinációjából származik, szelíd, mélyen gyökerező és hosszú távú hatást biztosít. Az orvos és a filozófus, Avicenne azt mondta: „Az egész nagyobb, mint a részek összege.”

Kevesebb, kisebb jelentőségű ismétlődő mellékhatás

A Totum ritkán okoz mellékhatásokat. Egyes esetekben előfordulhatnak, ha a növényeket allopátiával kombinálják, vagy ha az ajánlott adagot nem tartják be. A komplementer hatóanyagok többszörös jelenlétének és más alkotóelemek együttes hatásának köszönhetően a Totum alacsonyabb adagokban hatásos, és kevésbé okozhat problémát, mint bármelyik egyedül használt hatóanyag, csökkentve ezzel a mellékhatások kockázatát.

Kölcsönhatások sorozata, dupla eredménnyel

A Totum tulajdonságai a növény alkotóelemei közötti kölcsönhatásokból és összefüggésekből fakadnak, de ezek attól is függnek, hogy a termék miként lép kölcsönhatásba a fogadó szervezettel, figyelembe véve annak teljes felépítését és a sajátos reakciót. A Totum szabályozó hatással van a testre, és segít fenntartani az egyensúly állapotát (a jó egészség szinonimája), amellett, hogy a specifikus tünetekre kifejti hatását.

A Totum fölényét, amelyet minden növényszakértő elismert, tudományos kísérletekkel bizonyították (lásd az alábbi 1., 2., 3., 4., 5., 6. és 7. hivatkozást). A jelenlegi tudományos ismeretek és az új „omics” technológiák4, amelyek fokozatosan többet tanítanak nekünk arról, hogy a növények hogyan működnek egészében, tagadhatatlanul igazolják a Totum páratlan gazdagságát és az általa nyújtott előnyöket.

Mivel meg vannak győződve arról, hogy a természet rendkívüli terápiás bölcsességgel rendelkezik, az Arkopharma Laboratories kutatói kifejlesztették az TOTUM Integrál-t és a TOTUM Kivonatot, két olyan eljárást, amelyek természetes megoldást kínálnak napi egészségügyi panaszainkra, mindenkinek lehetőséget biztosítva a teljes élet megélésére!

Dr. Karine Ancolio Morcq

Bibliográfia:

  1. Wagner H, Ulrich-Merzenich G. Synergy research: approaching a new generation of phytopharmaceuticals. Phytomedicine 2009;16(2-3):97-110.
  2. Ulrich-Merzenich G, Panek D, Zeitler H, Wagner H, Vetter H. New perspectives for synergy research with the “omic”-technologies. Phytomedicine 2009;16(6-7):495-508.
  3. Spinella M. The importance of pharmacological synergy in psychoactive herbal medicines. Altern Med Rev 2002;7(2):130-7. 4 – Yang Y, Zhang Z, Li S, Ye X, Li X, He K. Synergy effects of herb extracts: pharmacokinetics and pharmacodynamic basis. Fitoterapia 2014;92:133-47.
  4. Ulrich-Merzenich G, Zeitler H, Jobst D, Panek D, Vetter H, Wagner H. Application of the “-Omic-” technologies in phytomedicine. Phytomedicine 2007;14(1):70-82.
  5. Ulrich-Merzenich G, Panek D, Zeitler H, Vetter H, Wagner H. Drug development from natural products: exploiting synergistic effects. Indian J Exp Biol 2010;48(3):208-19.
  6. Gilbert B, Alves LF. Synergy in plant medicines. Curr Med Chem 2003;10(1):13-20.

1 2 Olyan küszöbértékeket előíró követelmények, amelyeket bizonyos potenciálisan mérgező összetevőkre nem szabad túllépni, vagy a szennyező anyagokkal kapcsolatos bizonyos szabványok.
3 Az adott hatóanyag vagy alkotóelem pontos mennyiségének feltüntetésének követelménye.
4 Az „Omics” (omika) technológiák az élő szervezetek egészének komplexitását vizsgálják. Össze lehet hasonlítani a nagysebességű szélessávú technológiákkal, amelyek lehetővé teszik nagyszámú változó egyidejű elemzését több biológiai szinten. A genomika az a név, amelyet a genom (DNS) tanulmányozására adunk. A transzkriptomik a gének tanulmányozásával és azok szabályozásának módjával foglalkozik. A fehérjék elemzését proteomikának nevezzük, míg ezen fehérjék termékeinek tanulmányozását metabolomikának nevezzük. Ezek a különböző megközelítések hatalmas mennyiségű információt nyújtanak nekünk arról, hogy sejtjeink és / vagy szöveteink miként reagálnak az expozícióra, mind laboratóriumi helyzetekben, mind a való életben.